

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 20 minut péct |
Doba nečinnosti | 60 minut kynutí |
Porce |
lidi
|
Suroviny
Těsto
- 500 gramů polohrubé mouky
- 60 gramů cukru krupice
- 100 gramů másla dala jsem 80 g másla a 20 g sádla (rozpustit)
- 125 ml mléka teplého
- 42 gramů droždí jedna kostička
- 4 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- citronová kůra z půlky citronu
Náplně
- 250 gramů tučného měkkého tvarohu kostka, ne vanička
- 6 PL cukru krupice vmícháme do tvarohu
- 1 žloutek
- citronová kůra
- povidla a mák jak jsme zvyklí
Suroviny
Těsto
Náplně
|
![]() |
Pokyny
- Necháme vzejít droždí, které přimícháme ke všem surovinám a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Z této dávky jsem udělala osm menších koláčů - dva na plech. Vytvarujeme koláč (snažila jsem se 😀 ), zvedneme okraje a plníme tak, jak máme rádi. Jsou to mé první koláče, je to na nich vidět. Ale slibuju, že se budu zlepšovat. Pekla jsem na 160 °C, zhruba 20 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Chodské koláče
Sdílet tento recept