Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Lilkové chuťovky
Lilkové chuťovky
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Lilkové chuťovky
Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky
  8. Podáváme s opečenými tousty.
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky

Sdílet tento recept

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 6 Average: 4]
Vytisknout recept
Salát s melounem a sýrem feta
Salát s melounem a sýrem feta
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Salát s melounem a sýrem feta
Pokyny
  1. Všechny suroviny přendáme do mísy, polijeme nálevem a zlehka zamícháme.
  2. Salát na talíři posypat oříšky (mandle, slunečnicová semínka, piniový semínka atd.)
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s melounem
 

Sdílet tento recept

Pečený salmon (losos) s chřestem

Pečený salmon s chřestem

Pečený salmon s chřestem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.7]
Vytisknout recept
Pečený salmon (losos) s chřestem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Pokyny
  1. Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.

  2. Mezitím si připravíme chřest:

    Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem

Sdílet tento recept

Mangová salsa

Mangová salsa

Mangová salsa

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Mangová salsa
Mangová salsa
Doba přípravy 10 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Porce
Suroviny
Mangová salsa
Pokyny
  1. Mango, cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Černé fazole opláchneme pod tekoucí vodou. Petrželku anebo koriandr nasekáme na jemno. Osolíme, opepříme, pokapeme citronem a důkladně promícháme.
  2. Necháme chvilku v lednici, aby se spojily chutě.
  3. Podáváme s torila chips.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mangová salsa

Sdílet tento recept