Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky


Vytisknout recept
Lilkové chuťovky
Lilkové chuťovky
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Lilkové chuťovky
Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky
  8. Podáváme s opečenými tousty.
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/eggplant-appetizers/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky

Sdílet tento recept

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta


Vytisknout recept
Salát s melounem a sýrem feta
Salát s melounem a sýrem feta
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Salát s melounem a sýrem feta
Pokyny
  1. Všechny suroviny přendáme do mísy, polijeme nálevem a zlehka zamícháme.
  2. Salát na talíři posypat oříšky (mandle, slunečnicová semínka, piniový semínka atd.)
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s melounem
 

Sdílet tento recept

Pečený salmon (losos) s chřestem

Pečený salmon s chřestem

Pečený salmon s chřestem


Vytisknout recept
Pečený salmon (losos) s chřestem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Pokyny
  1. Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.

  2. Mezitím si připravíme chřest:

    Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem

Sdílet tento recept

Mangová salsa

Mangová salsa

Mangová salsa


Vytisknout recept
Mangová salsa
Mangová salsa
Doba přípravy 10 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Porce
Suroviny
Mangová salsa
Pokyny
  1. Mango, cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Červené fazole opláchneme pod tekoucí vodou. Petrželku anebo koriandr nasekáme najemno. Osolíme, opepříme, pokapeme citronem a důkladně promícháme.
  2. Necháme chvilku v lednici, aby se spojily chutě.
  3. Podáváme s torila chips.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/mango-salsa/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mangová salsa

Sdílet tento recept