
Hovězí hrudí na paprice

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 90 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (hrudí)
- 2 ks cibule
- 200 g paprikové slaniny
- 2 lžíce mleté červené papriky
- 2 ks červené papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžíci čínské sójové omáčky
- hladkou mouku na zahuštění nebo instantní tmavou jíšku
- olej
- sůl, pepř
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
- Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice
Andrea P.
Sdílet tento recept