Polévka s pak choi a batáty

Polévka s pak choi a batáty


Vytisknout recept
Polévka s pak choi a batáty
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30
Porce
os
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30
Porce
os
Suroviny
Pokyny
  1. Do velkého hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a na másle ghí orestujeme do zlatova. Přidáme očištěné hlívy, promícháme, poprášíme sladkou papriku, nasypeme kmín a zalijeme vývarem.
  2. Po cca 10 minutách přidáme na kostičky batáty (anebo brambory), bylinky, prolisovaný česnek a uvaříme do měkka.
  3. Nakonec přidáme na poliviny nakrájené pak choi a krátce povaříme, Dochutíme soli a pepřem.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami


Vytisknout recept
Květák s těstovinami
Květák s těstovinami
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min
Porce
Květák s těstovinami
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme olej, dáme na jemno nakrájnou cibuli a restujeme dozlatova.
  2. Poté přidáme kurkumu, sůl, promícháme a přisypeme na růžičky rozebraný syrový květák.
  3. Podlijeme troškou vody, přilejeme kokosové mléko, přisypeme bylinky a dusíme.
  4. Po cca 8 minutách ke květáku přisypeme hrášek a uvaříme doměkka.
  5. K hotovému květáku přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na talíři ozdobíme bylinkami.
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Luštěninová polévka


Vytisknout recept
Luštěninová polévka
Doba vaření 45 minut
Doba nečinnosti 4,5 hodiny
Porce
Suroviny
Doba vaření 45 minut
Doba nečinnosti 4,5 hodiny
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Luštěniny propláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme cca 4-5 hodin stát.
  2. Po uplynutí této doby přidáme bujón a pozvolna vaříme ve stejné vodě dokud všechny suroviny nezměknou.
  3. Na másle do zlatova zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypeme krupičku, zamýcháme a vlijeme do polévky.
  4. Chvilku povaříme a nakonec do polévky přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
  5. Dobrou chuť 🙂
Sdílet tento recept

Batátová polévka

Batátová polévka


Vytisknout recept
Batátová polévka
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Pokyny
  1. Do většího hrnce nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a orestujeme dozlatova. Poprášíme kari kořením a zamícháme. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, batáty nakrájené na kostičky, podlijeme kuřecím vývarem, vhodíme "vajíčko" - do kterého se dá koření (nové koření, kuličky pepře, bobkové listy) a po 5 minutách dáme nakrájené jablko bez slupky. Vaříme do měkka. Vyndáme vajíčko s kořením a ponorným mixérem rozmixujeme. Polévku zjemníme smetanou. Ochutíme solí a medem.
  2. Na talíři polévku posypeme čtyř barevným pepřem a koriandrem.
  3. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Batátová polévka

Sdílet tento recept

Písecká kotleta

Písecká kotleta


Vytisknout recept
Písecká kotleta
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opeříme, na pánvi na sádle opečeme z obou stran a vyndáme na talíř. V pánvi ve výpeku opečeme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu i papriku a opečeme. V trošce vody rozmícháme sójovou omáčku, škrob, nalijeme k směsi do pánve a chvilku povaříme. Na závěr vložíme maso, prohřejeme a podáváme.
Poznámky k receptu

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s cibulkou

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Písecká kotleta

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky


Vytisknout recept
Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Pokyny
  1. Příprava kuřete: Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
  2. Červené zelí s řepou: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
  3. Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Pečené hovězí na víně se zeleninou

Pečené hovězí na víně se zeleninou


Vytisknout recept
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
  2. Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
  3. Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
  4. V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept