Písecká kotleta

Písecká kotleta


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3]

Vytisknout recept
Písecká kotleta
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opeříme, na pánvi na sádle opečeme z obou stran a vyndáme na talíř. V pánvi ve výpeku opečeme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu i papriku a opečeme. V trošce vody rozmícháme sójovou omáčku, škrob, nalijeme k směsi do pánve a chvilku povaříme. Na závěr vložíme maso, prohřejeme a podáváme.
Poznámky k receptu

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s cibulkou

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Písecká kotleta

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Pokyny
  1. Příprava kuřete: Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
  2. Červené zelí s řepou: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
  3. Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Pečené hovězí na víně se zeleninou

Pečené hovězí na víně se zeleninou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.7]

Vytisknout recept
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
  2. Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
  3. Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
  4. V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pomazánka z pečené papriky

Pomazánka z pečené papriky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.8]

Vytisknout recept
Pomazánka z pečené papriky
Výborně se hodí na tousty, topinky nebo jen tak na chléb s máslem či s dobrou domácí paštikou
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.
  3. Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z pečené papriky

Andrea P.

Doporučujeme také recept: Masová směs na topinky

Sdílet tento recept

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.3]

Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Segedínský guláš

Segedínský guláš


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 2.5]

Vytisknout recept
Segedínský guláš
Doba přípravy 120 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Na dokončení:
Doba přípravy 120 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Na dokončení:
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na tuku. Přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Přidáme koření a sůl, podlijeme vodou a dusíme asi hodinu. Přidáme zelí a dusíme do měkka.
  2. Vše na závěr zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali mouku. Povaříme.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Segedínský guláš

 Andrea P.

Sdílet tento recept

Květák s cuketou na kari

Květák s cuketou na kari

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 2.3]

Vytisknout recept
Květák s cuketou na kari
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Do hluboké pánve dáme přepuštěné máslo, přidáme nasekanou cibuli a necháme zesklovatit.
  2. Nasypeme koření, kari pastu a chvilku promícháváme, aby se uvolnila chuť a vůně.
  3. Přidáme nakrájený květák, rajčata i s nálevem, osolíme, dle potřeby podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do poloměkka.
  4. Pak přidáme nakrájenou cuketu a dusíme asi 5 minut.
  5. Na závěr zjemníme a zahustíme smetanou s mlékem ve které rozmícháme lžičku škrobu. Povaříme, podáváme například s jasmínovou rýží a posypeme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Květák s cuketou na kari

Andrea P.

Sdílet tento recept