Mrkvová polévka

Mrkvová polévka


Vytisknout recept
Mrkvová polévka
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Do většího hrnce dáme cibuli najemno nakrájenou a osmahneme ji na olivovém oleji.
  2. Přidáme na kostky nakrájené oloupané batáty, mrkev na kolečka, zázvor na plátky, promícháme, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka.
  3. Ponorným mixérem potom polévku rozmixujeme, okořeníme, zjemníme smetanou na vaření a ochutíme medem.
  4. Na talíři polévku ozdobíme dle vaší fantazie.
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

 

Sdílet tento recept

Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept

Špenátová polévka

Špenátová polévka


Vytisknout recept
Špenátová polévka
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Do hrnce dáme rozpustit máslo a na másle osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky očištěné brambory, zalijeme vývarem a povaříme, až bodou brambory měkké.
  3. Přisypeme omyté špenátově lístky, povaříme cca 5 minut.
  4. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  5. Na talíři polévku ozdobíme, dle vaší fantazie.
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Zavařené lečo

Zavařené lečo

Zavařené lečo


Vytisknout recept
Zavařené lečo
Zavařené lečo
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Zavařené lečo
Pokyny
  1. Cibuli a papriky nakrájíme na tenké proužky. Rajčata na kostičky.
  2. Dáme do velkého hrnce. Přidáme olej, cukr, sůl, ocet, rajčatový protlak, zamícháme a povaříme cca 15 minut.
  3. Lečo nandáme do zavařovacích sklenic a zavíčkujeme.
  4. Do velkého hrnce nalijeme vodu a až začne vařit, položíme do hrnce utěrku, dáme na ní sklenice a povaříme 5 minut, aby chytla víčka.
    Zavařené lečo
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Polévka s pak choi a batáty

Polévka s pak choi a batáty


Vytisknout recept
Polévka s pak choi a batáty
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30
Porce
os
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30
Porce
os
Suroviny
Pokyny
  1. Do velkého hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a na másle ghí orestujeme do zlatova. Přidáme očištěné hlívy, promícháme, poprášíme sladkou papriku, nasypeme kmín a zalijeme vývarem.
  2. Po cca 10 minutách přidáme na kostičky batáty (anebo brambory), bylinky, prolisovaný česnek a uvaříme do měkka.
  3. Nakonec přidáme na poliviny nakrájené pak choi a krátce povaříme, Dochutíme soli a pepřem.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami

Květák s těstovinami


Vytisknout recept
Květák s těstovinami
Květák s těstovinami
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 20-25 min
Porce
Květák s těstovinami
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme olej, dáme na jemno nakrájnou cibuli a restujeme dozlatova.
  2. Poté přidáme kurkumu, sůl, promícháme a přisypeme na růžičky rozebraný syrový květák.
  3. Podlijeme troškou vody, přilejeme kokosové mléko, přisypeme bylinky a dusíme.
  4. Po cca 8 minutách ke květáku přisypeme hrášek a uvaříme doměkka.
  5. K hotovému květáku přidáme uvařené těstoviny, promícháme a na talíři ozdobíme bylinkami.
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Luštěninová polévka


Vytisknout recept
Luštěninová polévka
Doba vaření 45 minut
Doba nečinnosti 4,5 hodiny
Porce
Suroviny
Doba vaření 45 minut
Doba nečinnosti 4,5 hodiny
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Luštěniny propláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme cca 4-5 hodin stát.
  2. Po uplynutí této doby přidáme bujón a pozvolna vaříme ve stejné vodě dokud všechny suroviny nezměknou.
  3. Na másle do zlatova zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypeme krupičku, zamýcháme a vlijeme do polévky.
  4. Chvilku povaříme a nakonec do polévky přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
  5. Dobrou chuť 🙂
Sdílet tento recept

Batátová polévka

Batátová polévka


Vytisknout recept
Batátová polévka
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Pokyny
  1. Do většího hrnce nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a orestujeme dozlatova. Poprášíme kari kořením a zamícháme. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, batáty nakrájené na kostičky, podlijeme kuřecím vývarem, vhodíme "vajíčko" - do kterého se dá koření (nové koření, kuličky pepře, bobkové listy) a po 5 minutách dáme nakrájené jablko bez slupky. Vaříme do měkka. Vyndáme vajíčko s kořením a ponorným mixérem rozmixujeme. Polévku zjemníme smetanou. Ochutíme solí a medem.
  2. Na talíři polévku posypeme čtyř barevným pepřem a koriandrem.
  3. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Batátová polévka

Sdílet tento recept