Zuppa Toscana

Vytisknout recept
Zuppa Toscana
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do hrnce dáme mleté maso a na mírném ohni za stálého míchání opékáme, až bude hotové. Odložíme stranou do mističky.
  2. Do stejného hrnce dáme máslo, na kostičky cibulku a restujeme do zlatova. Poté přisypeme hotové mleté maso.
  3. Okořeníme solí, pepřem a česnekovým práškem. Podlijeme vývarem.
  4. Přidáme na kostičky brambory a kadeřávkovou kapustu.
  5. Necháme vařit, až budou brambory měkké.
  6. Na konec přimícháme šlehačku. Kdo chce polévku hustější přidá do šlehačky 1 lžíci kukuřičného škrobu. (A pořádně rozmíchá ať nejsou hrudky)
  7. Polévku nalijeme na talíř a posypeme slaninou.
  8. Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí
Vytisknout recept
Polévka z černých fazolí
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Fazole opláchneme a přes noc necháme v míse ve studené vodě.
  2. Na druhý den fazole přes síto přecedíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
  3. Sušené houby spaříme ve vařící vodě.
  4. Do hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova.
  5. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  6. Po chvilce přidáme k cibuli, pokmínujeme, přihodíme houby, bobkové listy, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka.
  7. Přidáme uvařené fazole naběrečkou (trochu jsem vzala i té vody z fazolí).
  8. Část fazolí si necháme zvlášť na ozdobu.
  9. Polévku necháme ještě vařit asi minutu, vyndáme z ní bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladkého krému, vlijeme smetanu a zamícháme.
  10. Dochutíme ji cukrem, octem, solí a pepřem.
  11. Na talíři polévku ozdobíme krutony, fazolkami a nasekaným koprem.
  12. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/black-beans-soup/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Polévka z černých fazolí

Sdílet tento recept

Zeleninová polévka se sušenými houbami

Zeleninová polévka se sušenými houbami
Vytisknout recept
Zeleninová polévka se sušenými houbami
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Hrst sušených hub spaříme ve vařící vodě.
  2. Nejdříve si oloupeme omytou zeleninu a vše nakrájíme na malé kostky, jen mrkev na kolečka.
  3. Do hrnce dáme máslo Ghí, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené brambory, celer, petržel, mrkev, kmín, zamícháme a po chvilce zalijeme vývarem.
  5. Nasypeme scezené houby a zeleninu uvaříme doměkka.
  6. Ke konci dáme do polévky prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a osolíme podle chuti.
  7. Na talíři polévku opepříme barevným pepřem a posypeme zbytkem petrželky.
  8. (Ke konci vaření polévky můžete do polévky nalít 1 rozkvedlané vajíčko, kdo má rád hustější polévky 🙂 )
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/soup-with-dried-mushrooms/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zeleninová polévka se sušenými houbami

Sdílet tento recept

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka



Vytisknout recept


Mrkvová polévka

Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Do většího hrnce dáme cibuli najemno nakrájenou a osmahneme ji na olivovém
    oleji.

  2. Přidáme na kostky nakrájené oloupané batáty, mrkev na kolečka, zázvor na
    plátky, promícháme, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka.

  3. Ponorným mixérem potom polévku rozmixujeme, okořeníme, zjemníme smetanou na vaření a ochutíme medem.

  4. Na talíři polévku ozdobíme dle vaší fantazie.

  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu
 
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/carrot-soup/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová polévka

 


Sdílet tento recept

Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept

Špenátová polévka

Špenátová polévka


Vytisknout recept
Špenátová polévka
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Do hrnce dáme rozpustit máslo a na másle osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky očištěné brambory, zalijeme vývarem a povaříme, až bodou brambory měkké.
  3. Přisypeme omyté špenátově lístky, povaříme cca 5 minut.
  4. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  5. Na talíři polévku ozdobíme, dle vaší fantazie.
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/spinach-soup/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Špenátová polévka

Sdílet tento recept