Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Hovězí pečeně na zelenině s rýží


Vytisknout recept
Hovězí pečeně na zelenině s rýží
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Maso polovinou špeku prošpikujeme, osolíme, opeříme, v pánvi na sádle ze všech stran opečeme a přendáme do pekáče. Do pánve přidáme zbytek nakrájeného špeku a spolu s cibulí opečeme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, mletou červenou papriku, protlak, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a povaříme. Nalijeme do pekáče k masu, přiklopíme a pečme na 220°C asi hodinu až dvě podle velikosti masa.
  2. Poté maso vyjmeme, omáčku dáme do hrnce, můžeme dle potřeby zahustit moukou, povaříme, rozmixujeme nebo propasírujeme (ale nemusíme).
  3. Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem


Vytisknout recept
Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem
Ajvar pochází ze srbské kuchyně. Jedná se o čalamádu (zeleninovou přílohu - pomazánku) z červených paprik, lilku, česneku, rajčat, chilli a koření.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Na těsto natřeme zeleninovou smět, posypeme nastrouhaným sýrem a rozmarýnem. Pokapeme olejem a pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Gnocchi se špenátem a medvědím česnekem

Gnocchi se špenátem a medvědím česnekem


Vytisknout recept
Gnocchi se špenátem a medvědím česnekem
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme najemno nakrájené cibulky a opečeme. Přidáme utřený česnek, listový špenát, pokrájený medvědí česnek a chviličku podusíme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přes sítko nalijeme do pánve, osolíme, opeříme, dáme špetku muškátového oříšku a chvilku povaříme. Na závěr přidáme gnocchi, promícháme, prohřejeme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gnocchi se špenátem a medvědím česnekem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky


Vytisknout recept
Lilkové chuťovky
Lilkové chuťovky
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Lilkové chuťovky
Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky
  8. Podáváme s opečenými tousty.
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/eggplant-appetizers/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Gratinované brambory

Gratinované brambory


Vytisknout recept
Gratinované brambory
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme smetanu, mléko, sůl a mletý muškátový oříšek. Necháme částečně vychladit.
  2. Brambory oškrábeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Brambory vrstvíme s cibulí do vyššího máslem vymazaného pekáčku. Završíme plátky brambor, zalijeme uvařenou smetanou a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gratinované brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept