
Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 90 minut |
Porce |
osob
|
- kg hovězího masa zadního
- 100 g špeku
- sůl a pepř
- 3 lžíce sádla
- 1 ks cibuli velkou
- 1 lžíci mleté červené papriky
- 2 ks mrkve
- 2 ks rajčata
- 1 ks červenou papriku
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- bylinky – např. tymián nebo saturejku
- hladkou mouku na zahuštění
Suroviny
|
![]() |
- Maso polovinou špeku prošpikujeme, osolíme, opeříme, v pánvi na sádle ze všech stran opečeme a přendáme do pekáče. Do pánve přidáme zbytek nakrájeného špeku a spolu s cibulí opečeme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, mletou červenou papriku, protlak, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a povaříme. Nalijeme do pekáče k masu, přiklopíme a pečme na 220°C asi hodinu až dvě podle velikosti masa.
- Poté maso vyjmeme, omáčku dáme do hrnce, můžeme dle potřeby zahustit moukou, povaříme, rozmixujeme nebo propasírujeme (ale nemusíme).
- Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí pečeně na zelenině s rýží
Andrea P.