Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky

Lilkové chuťovky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]

Vytisknout recept
Lilkové chuťovky
Lilkové chuťovky
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 5 min
Doba nečinnosti 35 min
Porce
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
Lilkové chuťovky
Pokyny
  1. Lilek omyjeme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  3. Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
  4. Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
  5. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
  6. Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
  7. Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
    Lilkové chuťovky
  8. Podáváme s opečenými tousty.
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Gratinované brambory

Gratinované brambory


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Vytisknout recept
Gratinované brambory
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme smetanu, mléko, sůl a mletý muškátový oříšek. Necháme částečně vychladit.
  2. Brambory oškrábeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Brambory vrstvíme s cibulí do vyššího máslem vymazaného pekáčku. Završíme plátky brambor, zalijeme uvařenou smetanou a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gratinované brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]

Vytisknout recept
Grilované plněné žampiony
Grilované plněné žampiony
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Grilované plněné žampiony
Pokyny
Žampiony:
  1. Žampiony si očistíme, vydlabeme nožičky a potřeme bylinkovým máslem ze všech stran a položíme na plech anebo na zapékací pekáček.
Bylinkové máslo:
  1. Do misky si dáme máslo a v mikrovlnce roztavíme anebo na ohni v rendlíčku. Promícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.
  2. Žampiony naplníme rajčátky a mozzarellou a dáme do trouby na teplotu- gril. Grilujeme mírně dozlatova cca 8 minut.
Balzamikove glazé:
  1. Mezitím si připravíme balzamikove glazé. Do rendlíčku nalijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr a pozvolna mícháme, až nám glazé zkaramelizuje.
  2. Na talíři žampiony pokapeme balzamikovým glazé a posypeme nasekanou bazalkou. Můžete mírně posolit.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Grilované plněné žampiony

Sdílet tento recept

Indická černá čočka

Indická černá čočka

Indická černá čočka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 2.4]

Vytisknout recept
Indická černá čočka
Indická černá čočka
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 45 min
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 45 min
Porce
osoby
Suroviny
Indická černá čočka
Pokyny
Čočka:
  1. Čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme do měkka. (Vaří se přibližně cca 20- 30 minut).
Omáčka:
  1. Ve velké pánvi si rozpustíme máslo Ghee. Přidáme kmín, kardamom, hřebíčky, skořici, bobkový list a mícháme na kašičku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme dozlatova. Poté si vyndáme hřebíčky a bobkový list.
  2. Oloupaný zázvor a česnek prolisujeme a přihodíme k cibulce.
  3. Zalijeme rajčatovým pyré a povaříme cca 15 minut na mírném ohni.
  4. Kdo má rád ostřejší jídla, přidá i chilli papričku.
  5. Mezitím se nám uvařila čočka, tak ji přidáme k rajčatové omáčce i s vývarem, chvilku povaříme a na konec vlijeme na zjemnění smetanu.
  6. Omáčka by měla být tak akorát, ne moc hustá a ani ne moc řídká.
Příloha a zdobení:
  1. Podáváme s rýží a ozdobíme koriandrem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Indická černá čočka

Sdílet tento recept

Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou

Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou

Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.8]

Vytisknout recept
Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou
Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-45 minut
Porce
Suroviny
Na omáčku:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-45 minut
Porce
Suroviny
Na omáčku:
Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou
Pokyny
Dýně:
  1. Omytou špagetovou dýni rozkrojíme napůl, vyndáme jadérka, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
  2. Dýni položíme na plech rozkrojenou částí dolů a pečeme ve vyhřáté troubě 30- 45 minut do měkka.
Mezitím si připravíme omáčku:
  1. Na větší pánvi orestujeme na olivovém oleji cibuli nakrájenou na jemno dozlatova. Přidáme kuřecí maso na kostičky, osolíme, opepříme a okořeníme kořením na kuře.
  2. Opékáme ze všech stran. Přidáme rajčata nakrájená na menší kousky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 15 minut.
  3. Ke konci nasypeme špenát a vše podusíme 5 minut.
Zdobení:
  1. Vyndáme upečenou dýni z trouby. Vidličkou dužinu na talíř vydlabeme, polijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:
Pečená špagetová dýně se špenátovou omáčkou

Recipe in English for our international fans: BAKED SPAGHETTI SQUASH WITH SPINACH SAUCE

Sdílet tento recept

Pečený salmon (losos) s chřestem

Pečený salmon s chřestem

Pečený salmon s chřestem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.7]

Vytisknout recept
Pečený salmon (losos) s chřestem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Pokyny
  1. Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.

  2. Mezitím si připravíme chřest:

    Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem

Sdílet tento recept

Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou

Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou

Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]

Vytisknout recept
Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou
Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou
Pokyny
  1. Omytou špagetovou dýni rozkrojíme napůl, vyndáme jadérka, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dýni položíme na plech rozkrojenou částí dolů a pečeme ve vyhřáté troubě 30- 45 minut do měkka.
  2. Na velké pánvi osmahneme na olivovém oleji najemno nakrájenou cibuli, přidáme krůtí mleté maso a okořeníme kořením, solí, pepřem, římským kmínem, sladkou paprikou, oreganem, chili, česnekem a mícháme přibližně cca 5 minut. Do misky si dáme rajský protlak zředíme s vodou a přidáme k mletému masu. Nakrájíme si nadrobno zelenou cibulku, přidáme k masu a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut.
  3. Připravíme si zeleninu:
    1 rajče;
    1 oranžová paprika;
    menší svazek koriandru;
    menší svazek petržele;
    2 stonky zelené cibulky;
    sůl;
    šťáva z jednoho citronu;
    Zeleninu si nakrájíme na drobno a promícháme se solí a citrónovou šťávou.
  4. 100 g nastrouhaného sýra;
    Vyndáme upečené dýně z trouby. Vidličkou dužinu buď na talíř vydlabeme anebo necháme přímo v dýni. Na načechranou dužinu položíme maso, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme zeleninou.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečená špagetová dýně s krůtím mletým masem a zeleninou

Jiné dýňové recepty

Sdílet tento recept