Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy
Vytisknout recept
Pomazánka z červené řepy
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do velké mísy dáme sýr Philadelphii a smícháme se zakysanou smetanou.
  2. Nastrouháme na jemném struhadle polouvařenou řepu a okořeníme, solí atd. podle chuti a pořádně promícháme.
  3. Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy



Vytisknout recept


Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut

Porce


Suroviny

Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut

Porce


Suroviny

Buchta z červené řepy


Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.

  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.

  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.

  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a
    perníkovým práškem a špetkou soli.

  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.

  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.

  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané
    moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.

  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy


Sdílet tento recept

Pomazánka z pečené papriky

Pomazánka z pečené papriky


Vytisknout recept
Pomazánka z pečené papriky
Výborně se hodí na tousty, topinky nebo jen tak na chléb s máslem či s dobrou domácí paštikou
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.
  3. Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z pečené papriky

Andrea P.

Doporučujeme také recept: Masová směs na topinky

Sdílet tento recept