Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájené maso a orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept

Zapečené papriky s kuskusem 2

Zapečené papriky s kuskusem 2


Vytisknout recept
Zapečené papriky s kuskusem 2
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kuskus: nasypeme do kastrůlku, přidáme bylinkovou sůl, pepř, lžičku medvědího česneku, zalijeme vroucí vodou, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme asi 10 min uležet – dokud se voda nevstřebá.
  2. Na pánvi osmažíme na oleji najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou šunku, opečeme, přidáme kuskus, prohřejeme a odstavíme z plotny. Vmícháme vejce, ale už nevaříme. Směsí naplníme rozkrojené a semínek zbavené papriky. Posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a zapékáme při 200°C asi 20 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečené papriky s kuskusem 2

Andrea P.

Sdílet tento recept

Písecká kotleta

Písecká kotleta


Vytisknout recept
Písecká kotleta
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opeříme, na pánvi na sádle opečeme z obou stran a vyndáme na talíř. V pánvi ve výpeku opečeme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu i papriku a opečeme. V trošce vody rozmícháme sójovou omáčku, škrob, nalijeme k směsi do pánve a chvilku povaříme. Na závěr vložíme maso, prohřejeme a podáváme.
Poznámky k receptu

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s cibulkou

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Písecká kotleta

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pomazánka z pečené papriky

Pomazánka z pečené papriky


Vytisknout recept
Pomazánka z pečené papriky
Výborně se hodí na tousty, topinky nebo jen tak na chléb s máslem či s dobrou domácí paštikou
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.
  3. Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z pečené papriky

Andrea P.

Doporučujeme také recept: Masová směs na topinky

Sdílet tento recept