
Rychlé kuřecí miniřízečky

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Doba nečinnosti | 2 hodiny |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 1 kg kuřecích řízků (prsních nebo stehenních)
- 1/2 l podmáslí
- Sůl, čerstvě mletý pepř
- Tuk na smažení
Na obalení:
- 10 lžic hladké mouky
- 10 lžic strouhanky
- čerstvé lístky tymiánu
- 1 ks stroužek česneku prolisovaný
- 1 lžíci grilovacího koření na kuře
- 3 lžíce sezamových semínek
- sůl
Suroviny
Na obalení:
|
![]() |
Pokyny
- Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme podmáslím. Necháme uležet alespoň 2 hodiny, ale můžeme v dobře uzavřené nádobě nechat i do druhého dne. Maso poté naskládáme na papírovou utěrku, další utěrkou mírně osušíme z vrchu, obalíme v připravené směsi a ihned smažíme z obou stran. Po usmažení vyndáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Jako přílohu jsem zvolila salát z čínského zelí a mrkve a tousty.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kuřecí miniřízečky
Andrea P.
Sdílet tento recept