
Svatomartinská husa

Doba přípravy | 40 minut |
Doba vaření | 4 hodiny |
Porce |
osob
|
Suroviny
Na naplnění:
- 2 ks jablka
- 1 ks cibuli
- 10 ks šípků
- 2 ks větvičky rozmarýnu
Zelí:
- 2 ks sklenice červeného zelí
- olej
- 1 ks cibuli
- 2 ks jablka
- 2 lžíce krupicového cukru
- sůl
- špetku mleté skořice
Dále:
- 2 ks houskové knedlíky
Suroviny
Na naplnění:
Zelí:
Dále:
|
![]() |
Pokyny
- Husu celou (i uvnitř) nasolíme, pokmínujeme a necháme přes noc v chladu uležet.
- Ráno naplníme celými jablky, rozkrojenou cibulí, šípky, rozmarýnem a otvor svážeme provázkem. Husu dáme do pekáče prsíčky dolu, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 150°C 3-4 hodiny. Pak husu otočíme, dle potřeby podlijeme, můžeme přidat rozkrojená 2 jablka a pečeme odkryté dozlatova. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
- Příprava zelí: na oleji zpěníme cibuli, pocukrujeme a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, najemno nastrouhaná oloupaná jablka, špetku skořice, osolíme a dusíme doměkka.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Svatomartinská husa
Andrea P.
Sdílet tento recept