Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem


Vytisknout recept
Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem
Ajvar pochází ze srbské kuchyně. Jedná se o čalamádu (zeleninovou přílohu - pomazánku) z červených paprik, lilku, česneku, rajčat, chilli a koření.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Na těsto natřeme zeleninovou smět, posypeme nastrouhaným sýrem a rozmarýnem. Pokapeme olejem a pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Celozrnné špaldové housky

Celozrnné špaldové housky


Vytisknout recept
Celozrnné špaldové housky
Nejsou moc křupavé, ale nadýchané a vláčné
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Těsto:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Těsto:
Pokyny
  1. Kvásek: Do 100 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozmícháme a necháme vykynout kvásek.
  2. Všechny suroviny i s kváskem smícháme, uhněteme vláčné těsto, které necháme 1-2 hod. (podle teploty kynutí) vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků, dále každý kousek na 3, vyválíme válečky a upleteme copánky – houstičky. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut vykynout. Pak potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a dle chuti např. kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 – 20 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celozrnné špaldové housky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Špaldový koláč s jahodami

Špaldový koláč s jahodami


Vytisknout recept
Špaldový koláč s jahodami
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35-40 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35-40 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Cukr vyšleháme s vejci a pak se přidává mouka s práškem do pečiva a olej a mléko. Vyšleháme krásné těsto a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Na těsto poklademe ovoce a dáme péct. Pečeme na 180°C, cca 35-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich webových stránkách: Špaldový koláč s jahodami

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Lívanečky z celozrnné špaldové mouky

Lívanečky z celozrnné špaldové mouky


Vytisknout recept
Lívanečky z celozrnné špaldové mouky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. nejprve smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme hladké lívancové těsto. Lívanečník potřeme olejem, nalijeme trochu těsta a osmažíme z obou stran. Já jsem k lívanečkům smíchala nakrájené jahody s bílým jogurtem a špetkou stévie.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Lívanečky z celozrnné špaldové mouky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Celerový koláč se sýrem

Celerový koláč se sýrem


Vytisknout recept
Celerový koláč se sýrem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Očištěný syrový celer i sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Navrstvíme na plech, který předem potřeme tukem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Můžeme ihned podávat, ale je dobrý i studený.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celerový koláč se sýrem

Andrea P.

Sdílet tento recept