Celerová pomazánka

Vytisknout recept
Celerová pomazánka
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
koření
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
koření
Pokyny
  1. Do mísy dáme tvaroh, majonézu, zakysanou smetanu, okořeníme, přidáme šťávu z citronu, pažitku a důkladně promícháme.
  2. Celer, mrkev a jablko nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do směsi.
  3. Jemně promícháme a dáme na cca 1 hodinu vychladit do lednice.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/celery-spread/

Diskuze k receptu na našich FB stránkách: https://www.facebook.com/dobrouchut/

Sdílet tento recept

Zeleninová polévka se sušenými houbami

Zeleninová polévka se sušenými houbami
Vytisknout recept
Zeleninová polévka se sušenými houbami
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Hrst sušených hub spaříme ve vařící vodě.
  2. Nejdříve si oloupeme omytou zeleninu a vše nakrájíme na malé kostky, jen mrkev na kolečka.
  3. Do hrnce dáme máslo Ghí, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené brambory, celer, petržel, mrkev, kmín, zamícháme a po chvilce zalijeme vývarem.
  5. Nasypeme scezené houby a zeleninu uvaříme doměkka.
  6. Ke konci dáme do polévky prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a osolíme podle chuti.
  7. Na talíři polévku opepříme barevným pepřem a posypeme zbytkem petrželky.
  8. (Ke konci vaření polévky můžete do polévky nalít 1 rozkvedlané vajíčko, kdo má rád hustější polévky 🙂 )
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/soup-with-dried-mushrooms/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zeleninová polévka se sušenými houbami

Sdílet tento recept

Pomazánka z vařeného celeru

Video recept: výroba pomazánky


Vytisknout recept


Pomazánka z vařeného celeru

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut

Porce
osob

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut

Porce
osob


Pokyny
  1. Celer očistíme, rozčtvrtíme, dáme do vroucí osolené vody, přidáme šťávu z půlky citronu a povaříme asi 10 minut. Vychlazený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, majonézu, osolíme, opepříme a vyšleháme. Přidáme nastrouhanou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a promícháme.

  3. Je lepší nechat pomazánku uležet. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželovou natí


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z vařeného celeru

Andrea P.


Sdílet tento recept