Zuppa Toscana

Vytisknout recept
Zuppa Toscana
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do hrnce dáme mleté maso a na mírném ohni za stálého míchání opékáme, až bude hotové. Odložíme stranou do mističky.
  2. Do stejného hrnce dáme máslo, na kostičky cibulku a restujeme do zlatova. Poté přisypeme hotové mleté maso.
  3. Okořeníme solí, pepřem a česnekovým práškem. Podlijeme vývarem.
  4. Přidáme na kostičky brambory a kadeřávkovou kapustu.
  5. Necháme vařit, až budou brambory měkké.
  6. Na konec přimícháme šlehačku. Kdo chce polévku hustější přidá do šlehačky 1 lžíci kukuřičného škrobu. (A pořádně rozmíchá ať nejsou hrudky)
  7. Polévku nalijeme na talíř a posypeme slaninou.
  8. Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Selská omeleta

Vytisknout recept
Selská omeleta
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 10 min.
Porce
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 10 min.
Porce
Pokyny
  1. Na pánev dáme tuk (máslo, olej), přidáme zelenou cibulku na kolečka, nakrájenou šunku, na kostičky uvařené brambory a zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme dojít.
  2. Posypeme čerstvou pažitkou.
  3. Dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Halušky


Vytisknout recept


Halušky

Recept mám od kamarádky ze Slovenska.

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 5 minut

Porce
lidi


Suroviny

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 5 minut

Porce
lidi


Suroviny


Pokyny
  1. Nejdříve cca 30 minut povaříme kysané zelí. Brambory a mouku umixujene v hladké těsto, které musí být ještě tekuté, ale nesmí samo protéct přes síto na halušky. Špek dáme na rozpálenou pánev, když se rozpustí, přidáme krátce anglickou slaninu. Vodu dostatečně osolíme, sůl přijde opravdu jen do vody. Povaříme maximálně 5 minut. Vše smícháme.

    Přeji vám dobrou chuť, Markéta


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich fb stránkách: HaluškyHalušky


Sdílet tento recept

Rubriky: Nezařazené

Cuketové bramboráčky trochu zdravěji

Cuketové bramboráčky trochu zdravěji


Vytisknout recept
Cuketové bramboráčky trochu zdravěji
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Cukety nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle, brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme rozmixované vločky, prolisovaný česnek, ostatní suroviny a promícháme.
  2. Bramboráčky nesmažím – jen lívanečník potřu rozehřátým sádlem a opékám z obou stran. Na toto množství jsem spotřebovala 3 lžíce sádla.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketové bramboráčky trochu zdravěji

Andrea P.

Doporučujeme podívat se i na ostatní naše cuketové recepty.

Sdílet tento recept