Zelnice z raného hlávkového zelí

Zelnice z raného hlávkového zelí


Vytisknout recept
Zelnice z raného hlávkového zelí
...zelí nemusí být rané, ale vaření se prodlouží
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Zelí nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na kostičky, přidáme sůl, kmín, pepř a vaříme 15 - 20 minut.
  2. Mléko, smetanu, mouku vyšleháme a přilijeme přes sítko do polívky a povaříme.
  3. Na konec zjemníme plátkem másla a ochutíme octem.
  4. Poznámka: zelí nemusí být jen rané, ale vaření se prodlouží.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zelnice z raného hlávkového zelí

Andrea P.

Sdílet tento recept

Gratinované brambory

Gratinované brambory


Vytisknout recept
Gratinované brambory
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme smetanu, mléko, sůl a mletý muškátový oříšek. Necháme částečně vychladit.
  2. Brambory oškrábeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Brambory vrstvíme s cibulí do vyššího máslem vymazaného pekáčku. Završíme plátky brambor, zalijeme uvařenou smetanou a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gratinované brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Noky se zelím a krůtí klobásou

Noky se zelím a krůtí klobásou

Noky se zelím a krůtí klobásou

Vytisknout recept
Noky se zelím a krůtí klobásou
Noky se zelím a krůtí klobásou
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 20 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 20 min
Porce
Suroviny
Noky se zelím a krůtí klobásou
Pokyny
  1. Do hrnce si dáme pod tekoucí vodou opláchnuté zelí. Zalijeme vodou, osolíme, přisypeme trochu kmínu a vaříme, až bude zelí měkké.
  2. Ke konci odcedíme vodu, ocukrujeme a přimícháme syrový brambor nastrouhaný na jemno a cca 5 minut ještě povaříme.
  3. Na velké pánvi na másle Ghee dozlatova osmahneme cibule na jemno nakrájené.
  4. Přidáme klobásu na kostičky a opečeme. Po chvilce přisypeme noky přímo z krabičky (nevařit), promícháme a chvilku pod pokličkou podusíme.
  5. Ke konci ke klobáse přidáme uvařené zelí a vše důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Na ozdobu:
  1. Na talíři ozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Noky se zelím a klobásou

Sdílet tento recept

Lososový krém s koprem

Lososový krém s koprem

Lososový krém s koprem


Vytisknout recept
Lososový krém s koprem
Krémová polévka
Lososový krém s koprem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Lososový krém s koprem
Pokyny
  1. V hrnci na másle Ghee osmahneme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a brambory na kostičky, promícháme vařečkou a chvilku opékáme.
  2. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka.
  3. Potom přidáme na kostičky nakrájeného lososa a vaříme, až bude ryba uvařená (cca 10 minut).
  4. Odložíme si stranou trochu uvařených brambor, mrkve, ryby a čerstvého kopru na ozdobu polévky. Do polévky přidáme nasekaný kopr. Vezmeme si ruční mixér a polévku rozmixujeme na hladký krém.
  5. Přidáme smetanu na zjemnění polévky a chvilku povaříme.
  6. Ochutíme solí a pepřem. Na talíři polévku ozdobíme kousky lososa, mrkve, brambor a kopru.
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/salmon-cream-soup-with-dill/

Přeji dobrou chuť! ..Reny K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lososový krém s koprem

Sdílet tento recept