Jablečný zákusek

Jablečný zákusek


Vytisknout recept
Jablečný zákusek
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady, nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
  2. Než se korpus upeče, připravíme si náplň:
  3. jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka dáme do hrnce a ihned promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Podlijeme polovinou džusu (300 ml), přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, skořici a chvilku podusíme – asi jen 3 - 5 minut, aby se jablka nerozvařila. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme na jablka a minutu povaříme. Necháme chvilku vychladit a rozetřeme na vychlazený korpus.
  4. Po úplné zchladnutí jablečné náplně rozetřeme ušlehanou šlehačku se ztužovačem, posypeme kakaem a necháme v chladu pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný zákusek

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Rychlé kávové řezy

Rychlé kávové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Rychlé kávové řezy
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
  3. Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
  4. Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept
 

Domácí zmrzlina s černým rybízem

Domácí zmrzlina s černým rybízem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Domácí zmrzlina s černým rybízem
z tohoto množství se připraví 2 a půl litru výborné domácí zmrzliny
Doba přípravy 15 minut
Doba nečinnosti 8 hodin
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba nečinnosti 8 hodin
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Očištěný rybíz rozmixujeme spolu s tvarohem, jogurtem a salkem. Do této směsi opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Dáme do uzavíratelné nádoby zmrazit min na 8 hodin. Během mražení promícháváme. Směsí můžeme naplit i formičky na nanuky.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Domácí zmrzlina s černým rybízem

Andrea P.

Tip: Vanilková zmrzlina; Banánová zmrzlina; Borůvková zmrzlina

Sdílet tento recept

Gratinované brambory

Gratinované brambory


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Gratinované brambory
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme smetanu, mléko, sůl a mletý muškátový oříšek. Necháme částečně vychladit.
  2. Brambory oškrábeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Brambory vrstvíme s cibulí do vyššího máslem vymazaného pekáčku. Završíme plátky brambor, zalijeme uvařenou smetanou a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gratinované brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Tvarohové poháry s čokoládou

tvarohové poháry s čokoládou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 4.4]
Vytisknout recept
Tvarohové poháry s čokoládou
Výborné letní osvěžení
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 2 h chlazení
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 2 h chlazení
Porce
osob
Pokyny
  1. Tvarohy a moučkový cukr vyšleháme a poté vlijeme jednu smetanu a došleháme. Připravíme si čokoládovou polevu. Přivedeme k varu zbylé dvě smetany, přidáme třtinový cukr a nalámanou čokoládu. Vymícháme v hladkou polevu. Na dno pohárků dáme ovoce a tvarohovou směs můžeme prostřídávat s čokoládovou polevou. Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat. Přeji Vám dobrou chuť.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohové poháry s čokoládou

Markéta

Sdílet tento recept