Zuppa Toscana
Porce
Doba přípravy
4
10
min.
Doba vaření
30
min.
Porce
Doba přípravy
4
10
min.
Doba vaření
30
min.
Suroviny
400
g
mletého vepřového masa
(krůtí mleté maso)
1
lžíce
másla
1
ks
cibule
1
lžíce
česnekové práškové koření
(3 stroužky česneku)
kuřecí vývar
3
ks
brambory
hrst
kadeřávkové kapusty
250
ml
šlehačky
slanina
– předem udělaná na kostičky
sůl, pepř
Pokyny
Do hrnce dáme mleté maso a na mírném ohni za stálého míchání opékáme, až bude hotové. Odložíme stranou do mističky.
Do stejného hrnce dáme máslo, na kostičky cibulku a restujeme do zlatova. Poté přisypeme hotové mleté maso.
Okořeníme solí, pepřem a česnekovým práškem. Podlijeme vývarem.
Přidáme na kostičky brambory a kadeřávkovou kapustu.
Necháme vařit, až budou brambory měkké.
Na konec přimícháme šlehačku. Kdo chce polévku hustější přidá do šlehačky 1 lžíci kukuřičného škrobu. (A pořádně rozmíchá ať nejsou hrudky)
Polévku nalijeme na talíř a posypeme slaninou.
Přeji dobrou chuť! Reny