Přejít k hlavnímu obsahu webu

Vaříme doma

Recepty, které doma zvládnete

Vaříme doma

Hlavní navigační menu

  • Úvod
    • Ostatní
      • Arabská kuchyně
      • Bezlepkové recepty
      • Cuketa
      • Dýně
      • Česká kuchyně
      • Hermelín
      • Italská kuchyně
      • Slovenská kuchyně
      • Houby
      • Špenát
      • Jablka
      • Švestky
      • Meruňky
      • Mák
      • Růžičková kapusta – Recepty
      • Nápoje – Nealkoholické
        • Likéry a míchané nápoje
      • Pečivo
      • Snoubení vín a pokrmů
      • Ořechy
      • Velikonoční
      • Vegetariánské recepty / bezmasá jídla
      • Podzimní recepty
        • Cuketa recepty
        • Dýně recepty
        • Houby recepty
        • Jablka recepty
        • Ořechy recepty
        • Špenát recepty
        • Švestky
    • O nás
      • Andrea
      • Markéta
      • Renata
      • Roman
  • Předkrmy
    • Saláty
    • Pomazánky
  • Polévky
  • Hlavní jídla
    • Přílohy
      • Přílohy
      • Pečivo
  • Pomazánky
    • Pečivo
  • Moučníky
    • Bábovky – všechny
    • Bábovky
      • Bábovka hrníčková
      • Bábovka s tvarohovými koulemi
      • Bábovka MARGOT
      • Citronová bábovka
      • Čokoládovo-mandlová bábovka
      • Kakaová bábovka s tvarohem
      • Kynutá ořechová bábovka
      • Marcipánová bábovka
      • Mramorová bábovka
      • MRAMOROVÁ BÁBOVKA
      • Piškotová bábovka
      • Pomerančová bábovka
      • Šlehačková bábovka
      • Špagetová bábovka
      • Velká babiččina bábovka
      • a ostatní bábovkové recepty
      • Ochutnej ořech
    • Vánoční cukroví
    • Dorty
    • Lívance
    • Ovocné knedlíky
    • Palačinky
    • Vánoční cukroví
    • Závin / štrúdl (štrůdl)
  • Velikonoční recepty
  • O nás
    • Recepty z cuket

Navigace pro příspěvky

← Předchozí Další →

Zapečené těstoviny s mletým masem, rajčaty a brokolicí

Zapečené těstoviny s mletým masem, rajčaty a brokolicí


Vytisknout recept
Zapečené těstoviny s mletým masem, rajčaty a brokolicí
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
  • 500 g menších těstovin
  • sůl
Dále:
  • 500 g mletého masa (vepřová plec nebo krůtí)
  • 1 ks cibuli
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sušených italských bylinek
  • 1 lžičku mleté červené papriky
  • sůl, mletý pepř
  • 1 ks malou brokolici
  • 150 g čedaru
  • olej
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
  • 500 g menších těstovin
  • sůl
Dále:
  • 500 g mletého masa (vepřová plec nebo krůtí)
  • 1 ks cibuli
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 plechovku krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sušených italských bylinek
  • 1 lžičku mleté červené papriky
  • sůl, mletý pepř
  • 1 ks malou brokolici
  • 150 g čedaru
  • olej
Pokyny
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
  2. Na pánvi na trošce oleje osmažíme cibuli. Když začne chytat hnědou barvu, přidáme maso a orestujeme. Na maso nalijeme rajčata i s nálevem, přidáme protlak, prolisovaný česnek, papriku, bylinky, osolíme, opepříme, dle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývarem a pod poklicí podusíme asi 20 minut. Pak přidáme malé růžičky brokolice a bez poklice 2 min. povaříme. Směs nalijeme na uvařené těstoviny, přidáme polovinu nastrouhaného čedaru a promícháme. Dáme do pekáče, posypeme druhou polovinou nastrouhaného čedaru a zapékáme na 200°C 20-30 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečené těstoviny s mletým masem, rajčaty a brokolicí

Andrea P.

Sdílet tento recept
Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla, Italská kuchyně a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Inzerce


Statistiky



©varime-doma.cz 2011-2022 ; tel. : +420 602959318;, více kontaktů viz. o nás
Používáme WordPress (v češtině).