Vepřové plátky v houbové omáčce

Vepřové plátky v houbové omáčce


Vytisknout recept
Vepřové plátky v houbové omáčce
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej a zprudka maso opečeme z obou stran. Maso postupně opékáme a vyndáváme na talíř. Do výpeku dáme nakrájené houby, osolíme, přidáme mletý kmín a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Pak do hrnce vrátíme maso, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku. Povaříme a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila kynutý houskový knedlík, ale hodí se i těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřové plátky v houbové omáčce

Andrea P.

Sdílet tento recept