
Vepřové plátky v houbové omáčce

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 40 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 1 kg vepřového masa (kýta nebo plec)
- 1 kg čerstvých hub
- olej
- sůl, pepř
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 250 ml 33% smetany
- 1 lžíci hladké mouky
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej a zprudka maso opečeme z obou stran. Maso postupně opékáme a vyndáváme na talíř. Do výpeku dáme nakrájené houby, osolíme, přidáme mletý kmín a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Pak do hrnce vrátíme maso, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku. Povaříme a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila kynutý houskový knedlík, ale hodí se i těstoviny.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřové plátky v houbové omáčce
Andrea P.
Sdílet tento recept