

Doba přípravy | 20 + 60 minut příprava + kynutí |
Doba vaření | 45 minut pečení |
Porce |
mazanec
|
Suroviny
- 200 gramů polohrubé mouky
- 130 gramů špaldové celozrnné mouky
- 70 gramů třtinového cukru
- 70 gramů oleje
- 130 ml mandlového mléka či jiného rostlinného
- 1/2 kostičky droždí
- 1 lžíce lněného semínka
- 2 lžíce vody
- nastrouhaná kůra z půlky citronu
- rozinky a mandle
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Připravíme si kvásek z droždí a teplého mandlového mléka. Všechny suroviny, kromě lněného semínka a vody, smícháme. Lněné semínko rozmixujeme s vodou. Přidáme kvásek a rozmixované lněné semínko. Necháme vzejít na teplém místě. Vytvarujeme mazanec a pečeme prvních pět minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme a pečeme 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu
Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na mléčnou bílkovinu, nebo pro lidi s alergií na mléčné výrobky. K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Veganský mazanec Krásné Velikonoce, Markéta
Sdílet tento recept