Vánočka
Porce Doba přípravy
4lidi 15minut
Doba vaření Doba nečinnosti
60minut péct 60minut kynutí
Porce Doba přípravy
4lidi 15minut
Doba vaření Doba nečinnosti
60minut péct 60minut kynutí
Suroviny
Těsto
Na vánočku
Pokyny
  1. Připravíme si kvásek z droždí, který přidáme se všemi ingrediencemi a vypracujeme těsto. Těsto musí být tužší, jestli se stále lepí k míse, přidáme mouku. Těsto se potom nepodsypává, proto nesmí lepit. Necháme kynout 60 minut. Těsto si rozdělíme na devět dílů. Pleteme spodní část ze čtyř válečků, druhý ze tří a vršek je ze dvou válečků. Tyto konce přehneme přes okraj a dáme do spodku vánočky. Potřeme rozšlehaným bílkem a poklademe mandlemi. Prvních pět minut pečeme na 200 °C, pak stáhneme na 160 °C a pečeme 55 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Vánočka mojí maminky

Nechte si chutnat, Markéta