
Tvarohový beránek

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 60 minut péct |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 200 gramů změklého másla
- 170 gramů cukru krupice
- 250 gramů měkkého tvarohu vanička
- 4 vejce
- 250 gramů polohrubé mouky
- 1 sáček kypřicí prášek do pečiva
- 1 citrónovou kůru z jednoho citronu
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Máslo s cukrem vyšleháme do světlého krému, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Promícháme. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky zašleháme do těsta. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a šleháme, dokud nezískáme hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C cca 50 - 60 minut. Polila jsem ještě čokoládou a beránka posypala mandlemi a kokosem. Tato dávka je na formu o objemu 2 litry.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohový beránek
Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce, Markéta
Sdílet tento recept