
Tvarohovo-pistáciová bábovka

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 40 minut péct |
Porce |
dílků
|
Suroviny
- 4 lžíce mléka
- 1 sáček pistáciového pudinku s kousky pistácií
- 200 gramů másla
- 250 gramů měkkého tvarohu
- 180 gramů cukru krupice
- 4 vejce zvlášť žloutky a zvlášť bílky
- 200 gramů polohrubé mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny. Mléko, tvaroh a pudink smícháme a přidáme k vyšlehanému máslu. Pomalu přidáme žloutky, poté mouku s práškem do pečiva. Mícháme dohladka. Nakonec jemně přimícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 40 minut na 170°C. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Tvarohovo-pistáciová bábovka
Dobrou chuť, Markéta
Sdílet tento recept