Svatomartinská husa

Svatomartinská husa


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.5]
Vytisknout recept
Svatomartinská husa
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 4 hodiny
Porce
osob
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 4 hodiny
Porce
osob
Pokyny
  1. Husu celou (i uvnitř) nasolíme, pokmínujeme a necháme přes noc v chladu uležet.
  2. Ráno naplníme celými jablky, rozkrojenou cibulí, šípky, rozmarýnem a otvor svážeme provázkem. Husu dáme do pekáče prsíčky dolu, podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 150°C 3-4 hodiny. Pak husu otočíme, dle potřeby podlijeme, můžeme přidat rozkrojená 2 jablka a pečeme odkryté dozlatova. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
  3. Příprava zelí: na oleji zpěníme cibuli, pocukrujeme a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, najemno nastrouhaná oloupaná jablka, špetku skořice, osolíme a dusíme doměkka.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Svatomartinská husa

Andrea P.

Sdílet tento recept
Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.