Sametová roláda

Sametová roláda

Vytisknout recept
Sametová roláda
Sametová roláda
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Sametová roláda
Pokyny
Těsto
  1. Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň
  1. Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme máslo vyšlehané s cukrem a vanilkovým cukrem . Náplň rozdělíme na dvě časti. Jednu polovinu necháme tak a do druhé přidáme kakao.
Poznámky k receptu

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na naší FB stránce zde: Sametová roláda

Sdílet tento recept
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.