Rebarborový koláč

Vytisknout recept
Rebarborový koláč
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Pokyny
  1. Máslo vyšleháme do světlé pěny. Postupně přimícháme cukr a po jednom zašleháme vejce. Přidáme vanilkovou esenci a jogurty. Vyšleháme a postupně zamícháváme mouku s práškem do pečiva, skořici a sůl. Připravíme si koláčovou formu, do které vložíme pečící papír. První půlku těsta naneseme na pečící papír a posypeme pokrájenou syrovou oloupanou rebarborou (můžeme lehce poprášit cukrem). Naneseme druhou půlku a rebarborou dozdobíme vrch koláče. Pečeme na 180 °C ve střední poloze. Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich FB stránkách: Rebarborový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept
 
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Markéta Sýkorová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.