Pečené hovězí na víně se zeleninou

Pečené hovězí na víně se zeleninou


Vytisknout recept
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
  2. Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
  3. Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
  4. V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept
Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídla a jeho autorem je Andrea Paskerová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.