Parené buchty

Parené buchty


Vytisknout recept
Parené buchty
Slovenské jídlo - vzpomínka na prázdniny u babičky 😉
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, promícháme a necháme vykynout.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout asi hodinu a půl. Pak těsto vyválíme, nakrájíme na čtverce (16-20 ks), doprostřed každého čtverce dáme lžičku povidel, zabalíme a necháme půl hodiny dokynout.
  3. Buchty paříme (na pařáčku nad parou) přikryté 15 minut. Po vyjmutí propícháme, aby vyšla pára a ihned podáváme posypané např. mletými vlašskými ořechy a moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Parené buchty

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]