Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí
Vytisknout recept
Polévka z černých fazolí
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Fazole opláchneme a přes noc necháme v míse ve studené vodě.
  2. Na druhý den fazole přes síto přecedíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.
  3. Sušené houby spaříme ve vařící vodě.
  4. Do hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova.
  5. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  6. Po chvilce přidáme k cibuli, pokmínujeme, přihodíme houby, bobkové listy, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme do měkka.
  7. Přidáme uvařené fazole naběrečkou (trochu jsem vzala i té vody z fazolí).
  8. Část fazolí si necháme zvlášť na ozdobu.
  9. Polévku necháme ještě vařit asi minutu, vyndáme z ní bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladkého krému, vlijeme smetanu a zamícháme.
  10. Dochutíme ji cukrem, octem, solí a pepřem.
  11. Na talíři polévku ozdobíme krutony, fazolkami a nasekaným koprem.
  12. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/black-beans-soup/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Polévka z černých fazolí

Sdílet tento recept

Zeleninová polévka se sušenými houbami

Zeleninová polévka se sušenými houbami
Vytisknout recept
Zeleninová polévka se sušenými houbami
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 20 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Hrst sušených hub spaříme ve vařící vodě.
  2. Nejdříve si oloupeme omytou zeleninu a vše nakrájíme na malé kostky, jen mrkev na kolečka.
  3. Do hrnce dáme máslo Ghí, najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené brambory, celer, petržel, mrkev, kmín, zamícháme a po chvilce zalijeme vývarem.
  5. Nasypeme scezené houby a zeleninu uvaříme doměkka.
  6. Ke konci dáme do polévky prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a osolíme podle chuti.
  7. Na talíři polévku opepříme barevným pepřem a posypeme zbytkem petrželky.
  8. (Ke konci vaření polévky můžete do polévky nalít 1 rozkvedlané vajíčko, kdo má rád hustější polévky 🙂 )
  9. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/soup-with-dried-mushrooms/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Zeleninová polévka se sušenými houbami

Sdílet tento recept

Pečený losos s parmezánem

Pečený losos s parmezánem
Vytisknout recept
Pečený losos s parmezánem
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Marináda:
Koření:
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Marináda:
Koření:
Pokyny
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme na ohni roztavit, do másla přimícháme citronovu šťávu, prolisovaný česnek, parmezán, italské koření, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  2. Do pekáčku s pokličkou (můžete použít místo pekáčku plech a lososa upéct v alobalu) vložíme omytého a osušeného lososa a vlijeme na něj marinádu. Posypeme nasekanou petrželkou a trošičku podlijeme vodou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C cca 20 minut,, ke konci pokličku vyndáme (alobal odkryjeme) a lososa dopečeme dozlatova cca 5 minut.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený losos s parmezánem

Sdílet tento recept

Maková bábovka se švestkami


Vytisknout recept


Maková bábovka se švestkami

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct

Porce
lidí


Suroviny

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct

Porce
lidí


Suroviny


Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. Všechny suroviny smícháme. Vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nakonec přidáme švestky.
    Pečeme cca 45 minut při 170 - 180 °C. Vyzkoušíme špejlí.
    Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Maková bábovka se švestkami

Přeji vám dobrou chuť, Markéta


Sdílet tento recept

Čokoládový „Termix“

Vytisknout recept
Čokoládový Termix
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 1 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 1 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do kastrůlku nalijeme smetanu a mírně ji prohřejeme. Nalámeme do ní čokoládu, dáme špetku soli a metličkou důkladně promícháme, až se nám čokoláda krásně roztaví.
  2. Do mixéru dáme tvaroh, med, nalijeme čokoládový krém a důkladně v mixéru promícháme.
  3. Termix nalijeme do pohárků a necháme aspoň hodinu vychladnout v lednici .
  4. Pohárky ozdobíme podle vaší fantazie 😉
  5. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/chocolate-termix/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Čokoládový „Termix“

Sdílet tento recept

Cuketová polévka s bazalkou

Cuketová polévka s bazalkou
Vytisknout recept
Cuketová polévka s bazalkou
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Na olivovém oleji osmahneme omytou a na kolečka nakrájenou cuketu a chvilku restujeme.
  2. Po chvilce přidáme hrst bazalkových lístků, propasírovaný česnek, promícháme, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka.
  3. Z polévky vyndáme pár koleček cuket a dáme stranou.
  4. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme do hladka.
  5. Polévku zjemníme smetanou a vrátíme do ní zbytek cukety.
  6. Podle chuti osolíme.
  7. Na talíři polévku ozdobíme krutony, posypeme parmazánem a opepříme barevným pepřem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! Reny

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/zucchini-soup-with-basil/

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na FB: Cuketová polévka s bazalkou

Sdílet tento recept