

Doba přípravy | 15 minut |
Doba nečinnosti | 2 hodiny v lednici |
Porce |
kousků
|
Suroviny
Náplň
- 1 konzerva 360-400ml kokosového mléka
- 210 g hořké čokolády na vaření (ideálně s 70% kakaa), pokud máte raději sladší, můžete použít mléčnou
Korpus
- 300 g mletých mandlí
- 120 ml práškového kakaa
- 80 ml javorového sirupu
- 3 lžíce kokosového oleje
Na ozdobení
- 1 špetka hrubá mořská sůl
- 1 hrstka Ovoce dle vaší chuti, viz. obrázek
Suroviny
Náplň
Korpus
Na ozdobení
|
![]() |
Pokyny
- Do hrnce nalijeme kokosové mléko a na mírném ohni prohřejeme, vypneme oheň, rozlámeme na větší části čokoládu a vsypeme do kokosového mléka a pořádně promícháme v hladký krém .
- Všechny ingredience na korpus dáme do mísy a ručně vypracujeme. Přeneseme na podélný pekáček, anebo kulatý, (který má oddělovací dno), pěkně vypracujeme lžičkou základ zákusku.
- Nalijeme na korpus čokoládovou polevu, posypeme hrubou mořskou solí a můžeme ozdobit ovocem, které máte nejraději.
- Uložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc.
Poznámky k receptu
Přeji dobrou chuť! Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na FB: Nepečený čokoládový zákusek
Sdílet tento recept