
Mrkvová roláda

Doba přípravy | 20 min |
Doba vaření | 15 min |
Porce |
|
Suroviny
- 3 ks vejce syrové
- 150 ml cukru krystal
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 lžička kypřicího prášku
- půl lžičky soli
- 1 lžička zázvoru mletého
- 1/4 lžičky muškátového oříšku mletého
- 2 lžičky skořice mleté
- 175 ml hladké mouky
- 2 střední mkrve nastrouhané najemno
- moučkový cukr na posypání rolády
Na náplň:
- 1 (220 g) ks Philadelphie sýr
- 4 lžíce měkkého másla při pokojové teplotě
- 250 ml moučkového cukru
- 1 lžička vanilkové esence
Suroviny
Na náplň:
|
![]() |
Pokyny
- Ve velké míse mixérem rozmixujeme vejce, přidáme cukr, vanilkovou esenci, všechno mleté koření, kypřicí prášek, sůl, mouku a vše důkladně mixérem zamícháme.
- Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a ručně zamícháme.
- Malý plech si vyložíme buď alobalem anebo pečicím papírem a nalijeme na něj vodorovně těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby při 180°C cca 15 minut.
- Ještě teplý plát vyklopíme na čistou úterku, opatrně sundáme alobal a v utěrce srulijeme do ruličky a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň:
- Všechny suroviny, máslo, Philadelphii, moučkový cukr, vanikovou esenci, rozmixujeme mixérem do hladkého krému.
- Vychladnutý korpus odrulujeme, potřeme náplní a zase zarulujeme.
- Studenou roládu posypeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová roláda
Recipe in English for our international fans: CARROT CAKE ROLL
Sdílet tento recept