Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Vytisknout recept
Mrkvová roláda
Mrkvová roláda
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Mrkvová roláda
Pokyny
  1. Ve velké míse mixérem rozmixujeme vejce, přidáme cukr, vanilkovou esenci, všechno mleté koření, kypřicí prášek, sůl, mouku a vše důkladně mixérem zamícháme.
  2. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a ručně zamícháme.
  3. Malý plech si vyložíme buď alobalem anebo pečicím papírem a nalijeme na něj vodorovně těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby při 180°C cca 15 minut.
  4. Ještě teplý plát vyklopíme na čistou úterku, opatrně sundáme alobal a v utěrce srulijeme do ruličky a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň:
  1. Všechny suroviny, máslo, Philadelphii, moučkový cukr, vanikovou esenci, rozmixujeme mixérem do hladkého krému.
  2. Vychladnutý korpus odrulujeme, potřeme náplní a zase zarulujeme.
  3. Studenou roládu posypeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

  

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová roláda

Recipe in English for our international fans: CARROT CAKE ROLL

Sdílet tento recept
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.