Meruňkové kompoty
Porce Doba přípravy
20osob 30minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
20osob 30minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
Na nálev:
Pokyny
  1. Meruňky umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a podle velikosti i nakrájíme. Dáme do čistých sklenic, zalijeme nálevem (svaříme 3 l vody + 1 kg cukru) zavíčkujeme vyvařenými víčky a sterilizuji na 70 – 90 °C (dle druhu ovce) asi 10 – 15 minut. Sklenice neobracím dnem vzhůru – nechám je volně vychladit. (z 5 kg meruněk uděláme asi 10-12 velkých kompotů)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Meruňkové kompoty

Andrea P.

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.3]