
Lilkové chuťovky

Doba přípravy | 15 min |
Doba vaření | 5 min |
Doba nečinnosti | 35 min |
Porce |
|
Suroviny
Suroviny:
- 1 ks lilek (baklažán)
- 4 stroužky česneku
- 5 ks cherry rajčátka rozpůlené
- půl citron citronová šťáva
- 3 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
- 1 lžíce petrželová nať nasekané
Na smažení:
Suroviny
Suroviny:
Na smažení:
|
![]() |
Pokyny
- Lilek omyjeme a oloupeme.
- Nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
- Plátky z obou stran osolíme, rozložíme na tácek vyložený ubrousky a necháme 30 minut, až na povrchu vystoupí kapičky vody.
- Poté plátky ubrouskem osušíme a následně pomalu osmažíme dozlatova.
- Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.
- Plátky rozložíme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a zakapeme citronovou šťávou.
- Zdobíme rajčátky, petrželí, zakysanou smetanou nebo jogurtem.
- Podáváme s opečenými tousty.
- Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/eggplant-appetizers/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Lilkové chuťovky
Sdílet tento recept