Kynuté majonézové těsto
– majonéza v těstě nahradí žloutky a tuk. Z vykynutého těsta se můžou udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. …z tohoto množství jsem udělala 2 velké koláče (na 2 plechy)
Porce Doba přípravy
20osob 30minut
Doba vaření Doba nečinnosti
15-20minut 1-2hodiny
Porce Doba přípravy
20osob 30minut
Doba vaření Doba nečinnosti
15-20minut 1-2hodiny
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažným mlékem, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, uhněteme těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout (1-2 hod. podle teploty místnosti)
  3. Z vykynutého těsta můžeme udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. Pečeme na 170°C podle velikosti koláčů 15-30 minut Já z tohoto množství udělala 2 velké koláče (na 2 plechy), naskládala nakrájené meruňky a švestky, posypala drobenkou (máslo + polohrubá mouka + krupicový cukr)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté majonézové těsto

Andrea P.

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 5]