
Kynuté majonézové těsto

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 15-20 minut |
Doba nečinnosti | 1-2 hodiny |
Porce |
osob
|
Suroviny
Kvásek:
- 1 kostku droždí (42g)
- 150 ml vlažného mléka
- 1 lžíci krupicového cukru
Těsto:
- 800 g polohrubé mouky
- 200 ml majonézy
- 150 ml vlažného mléka
- 100 g krupicového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- 1/2 lžičky soli
- trochu strouhané citronové kůry
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
|
![]() |
Pokyny
- Nejprve si připravíme kvásek: do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažným mlékem, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- Kvásek přidáme k ostatním surovinám, uhněteme těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout (1-2 hod. podle teploty místnosti)
- Z vykynutého těsta můžeme udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. Pečeme na 170°C podle velikosti koláčů 15-30 minut Já z tohoto množství udělala 2 velké koláče (na 2 plechy), naskládala nakrájené meruňky a švestky, posypala drobenkou (máslo + polohrubá mouka + krupicový cukr)
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté majonézové těsto
Andrea P.
Sdílet tento recept