Příprava kuřete:
Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
Červené zelí s řepou:
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa