Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Kuře ala husa, červené zelí s řepou a rychlé bramborové knedlíky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 3 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Červené zelí s řepou:
Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem:
Pokyny
  1. Příprava kuřete: Kuřecí stehna umyjeme, pokapeme rozpuštěným sádlem, posolíme, pokmínujeme, přidáme cibuli, jablka, bylinky, přikryjeme fólií a necháme pár hodin v chladu uležet (nebo přes noc). Pak podlijeme vodou, pečeme přikryté na 220°C asi hodinu a půl a pak odkryté asi půl hodiny. Mezitím si uděláme zelí a knedlíky.
  2. Červené zelí s řepou: Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou řepu, najemno nastrouhané jablko, osolíme, přidáme koření, promícháme a dusíme doměkka.
  3. Rychlé bramborové knedlíky s rohlíkem: Syrové brambory nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené rohlíky, sůl a promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíčky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuře ala husa

Andrea P.

Sdílet tento recept