Kulajda
Porce Doba přípravy
4 5-10min
Doba vaření
30min
Porce Doba přípravy
4 5-10min
Doba vaření
30min
Pokyny
  1. Do většího hrnce nasypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na plátky nakrájené houby a posypeme kmínem. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka.
  2. Do hrníčku si dáme trochu vody, mouku, zalijeme smetanou, rozkvedláme, aby nebyly hrudky a vlejeme do polévky, pomícháme a chvilku povaříme.
  3. Nakonec do polévky podle chuti nasypeme nasekaný kopr, dochutíme octem, solí a pepřem.
Zastřená vejce (vaří se v jiném hrnci)
  1. Do mírně osolené a okyselené vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnuté vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po cca 5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce zatáhla.
  2. Polévku nalijeme do talířů a přidáme zastřena vejce, ozdobíme čerstvým koprem.
  3. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

 

Recipe in English for our international fans:

sour-musroom-soup/