Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré
Porce Doba přípravy
6osob 30minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
6osob 30minut
Doba vaření
20minut
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
batátové pyré
Pokyny
  1. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec i s povařenou brokolicí. Tvoříme malé placičky, my je grilovali. Na batátové pyré oškrábeme batáty a pokrájíme, zhruba jako klasické brambory. Dáme vařit a do vody k batátům přidáme sůl, pepř i máslo. Batáty jsou vcelku rychle hotové, řekla bych tak do dvaceti minut. Zcedíme, ale trochu vody si necháme, abychom umixovali vláčné pyré. Já si vody nechala málo, proto ho nemám tak krásně umixované, jak by mělo být. A už jen dochutíme podle chuti, solí, příp. pepřem. Podávali jsme ještě s Ajvarem, což je takový „kečup“ z paprik.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta