
karbanátky s brokolicí a batátovým pyré

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
- 500 gramů mletého masa
- 2 lžičky soli
- pepř
- 1 střední cibule na jemno nakrájená
- 1 brokolice povařit do měkka
Suroviny
Karbanátky s brokolicí
|
![]() |
Pokyny
- Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a nakonec i s povařenou brokolicí. Tvoříme malé placičky, my je grilovali. Na batátové pyré oškrábeme batáty a pokrájíme, zhruba jako klasické brambory. Dáme vařit a do vody k batátům přidáme sůl, pepř i máslo. Batáty jsou vcelku rychle hotové, řekla bych tak do dvaceti minut. Zcedíme, ale trochu vody si necháme, abychom umixovali vláčné pyré. Já si vody nechala málo, proto ho nemám tak krásně umixované, jak by mělo být. A už jen dochutíme podle chuti, solí, příp. pepřem. Podávali jsme ještě s Ajvarem, což je takový "kečup" z paprik.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Karbanátky s brokolicí a batátovým pyré
Přeji Vám dobrou chuť, Markéta
Sdílet tento recept