
Jogurtovo-citronová bábovka

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 50-60 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 2 ks vejce
- 220 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
- 220 g cukru krupicového
- 2 ks vanilkové cukry
- 500 g bílého jogurtu
- Nastrouhanou kůru z malého bio citronu
- Šťávu z poloviny citronu
- 500 g polohrubé mouky
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 lžičku jedlé sody
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejprve vyšleháme do pěny cukry, vejce a olej. Přimícháme jogurt, citronovou kůru i šťávu a vyšleháme při nižších otáčkách. Pak zlehka měchačkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180°C 50-60 min.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jogurtovo-citronová bábovka
Andrea P.
Jiný bábovkový recept.
Sdílet tento recept