Huspenina z vepřového masa
Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc
Porce Doba přípravy
10osob 30minut
Doba vaření
3hodiny
Porce Doba přípravy
10osob 30minut
Doba vaření
3hodiny
Suroviny
Pokyny
  1. Maso dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a pozvolna vaříme asi 2-3 hodiny doměkka.
  2. Poté maso vyjmeme, do vývaru přidáme majoránku, mletý pepř, ocet a sůl. Povaříme a přecedíme přes plátno.
  3. Maso obereme, nakrájíme na kousky a dáme do formy, kterou předem vyložíme potravinovou fólií. Zalijeme částečně vychlazeným vývarem.
  4. Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne.
  5. Když maso včetně kůží nakrájíme najemno (nebo semeleme na masovém strojku), můžeme udělat sulc.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Huspenina z vepřového masa

Andrea P.