HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ
Výborný sladký moučník.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
50minut
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
50minut
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přimícháme olej, mléko a mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný menší pekáč.
  2. Poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150st.C.
  3. Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo, med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme asi tak 20 minut dozlatova.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! :-).. Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ