HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ


Vytisknout recept
HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ
Výborný sladký moučník.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přimícháme olej, mléko a mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný menší pekáč.
  2. Poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150st.C.
  3. Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo, med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme asi tak 20 minut dozlatova.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! :-).. Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ

Sdílet tento recept
Příspěvek byl publikován v rubrice Moučníky a jeho autorem je Renata Shashová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.