
Gnocchi se špenátem a medvědím česnekem

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 15 minut |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 1 kg uvařené gnocchi
- 30 g másla
- 3 lžíce oleje
- 2 ks jarní cibulky
- 500 g čerstvého listového špenátu
- 1 svazek medvědího česneku
- 2 stroužky česneku
- 250 ml 33% smetany
- 1 lžičku hladké mouky
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme najemno nakrájené cibulky a opečeme. Přidáme utřený česnek, listový špenát, pokrájený medvědí česnek a chviličku podusíme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přes sítko nalijeme do pánve, osolíme, opeříme, dáme špetku muškátového oříšku a chvilku povaříme. Na závěr přidáme gnocchi, promícháme, prohřejeme a podáváme.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gnocchi se špenátem a medvědím česnekem
Andrea P.
Sdílet tento recept