Dvoubarevný čokoládový cheesecake
Porce Doba přípravy
8osob 60minut
Doba vaření
30-40minut
Porce Doba přípravy
8osob 60minut
Doba vaření
30-40minut
Suroviny
Korpus:
  • 300g sušenek(použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80g másla+ kousek na vymazání formy
Pokyny
Korpus:
  1. Rozdrtíme (rozmixujeme) sušenky a spojíme s hodně měkkého másla. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a na dno i trochu do stran natlačíme sušenkové těsto, předpečeme na 170°C asi 15 min. a necháme vychladit.
Náplň:
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády – každou zvlášť a necháme zchladnout. Ricottu, zakysanou smetanu, tvaroh spolu s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně zašleháme vejce. Směs rozdělíme napůl a do jedné zašleháme bílou čokoládu a do druhé hořkou
Dokončení:
  1. Na předpečné těsto nalijeme nejprve tmavou směs, s formou trochu několikrát klepneme o stůl a nalijeme světlou směs a opět poklepáme, aby vyšly bublinky vzduchu.
  2. Formu dáme na plech s vodou (já kvůli formě, která nemá dno dala formu na plech a na dno trouby dala zapékací misku s vodou) pečeme na170°C asi 30-40 minut. Když začnout okraje hnědnout, vypneme troubu a malinko pootevřeme troubu – cheesecake “dojde” a postupně vychladne. Takto ho tam necháme asi 30 minut.
  3. Pak vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout. Pak přemístíme do lednice a necháme pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

 

Dvoubarevný čokoládový cheesecake s jedlým papírem

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Andrea P.

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]