

Doba přípravy | 45 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Těsto
- 220 gramů polohrubé mouky
- 65 gramů kakaa
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička soli
- 120 ml oleje
- 2 vejce
- 240 ml podmáslí
- 240 ml rozpustné kávy podpoří chuť kakaa
- 2 lžičky vanilkové esence
Kakaový krém
- 290 gramů másla pokojové teploty
- 360 gramů moučkového cukru
- 65 gramů kakaa
- 3-5 lžic 30% smetany pokojové teploty, ne z lednice
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička vanilkové esence
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
|
![]() |
Pokyny
- Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience, poté tekuté. Nakonec vše spojíme ve vláčné těsto. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 175 °C cca 30 - 40 minut. Záleží, jak máme velkou formu. Vyzkoušíme špejlí. 🙂 Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme krémem, opět spojíme a zbylým krémem pomažeme celý dort. Zdobíme podle své fantazie. Tento dort vyráběla má dcera pro svého přítele, který má rád všechny "Kinder" věci. Zde ozdobeno ještě belgickými pralinkami.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Čokoládový dort
Sdílet tento recept