Chlebánky
Porce
Doba přípravy
5
bochánků
10
minut
Doba vaření
Doba nečinnosti
35
minut pečení
3,5
hod
Porce
Doba přípravy
5
bochánků
10
minut
Doba vaření
Doba nečinnosti
35
minut pečení
3,5
hod
Suroviny
2
hrnek 250ml
žitné mouky
2
hrnky
hladké mouky
1
lžička
kmínu
2
lžičky
soli
1
kostka
droždí čerstvé
1
lžička
octa
2
hrnky
studené vody
Pokyny
Mouku smícháme uděláme důlek nalijeme vodu a nadrobíme droždí.
Po chvíli přidáme kmín,sůl,ocet a vařečkou promícháme ,aby se vše spojilo.
Zakryjeme utěrkou a necháme 3 hod kynout.
Na plech s pečicím papírem uděláme 5 bochánků a ještě necháme 20 minut kynout.
Potřeme vodou a posypeme solí ,kmínem.
V rozehřáté troubě na 200 C pečeme 15 minut a dalších 20 minut pečeme při 150 C.
Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.