Buchta z červené řepy
Porce
Doba přípravy
8
15
min
Doba vaření
90
minut
Porce
Doba přípravy
8
15
min
Doba vaření
90
minut
Suroviny
50
dkg
červené řepy
20
dky
másla
25
dkg
cukru
krupice
1
sáček
Vanilkový cukr
6
ks
vajec
50
dkg
mouky
1
sáček
perníkového koření
1
lžička
skořice
špetka
soli
Pokyny
Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
Postup opakujeme až nám nic nezbude.
Ke konci vmícháme pyré z řepy.
Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:
Buchta z červené řepy