
Broskvový džem s levandulí

Doba přípravy | 60 minut |
Doba vaření | 30 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 2 kg broskví vypeckovaných
- 1 kg cukru krupice
- 2 ks želírovací přípravky na marmelády 2:1
- 10 ks květů levandule
- 1 ks citronová štáva (šťávu z 1 citronu)
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Omyté a vypeckované broskve nakrájíme na malé kousky a dále postupujeme dle návodu želírovacího přípravku. Ke konci varu přidáme otrhané malé kvítky z květu levandule a šťávu z citronu. Ještě horký džem naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme vyvařenými víčky a ihned otočíme dnem vzhůru na 5 minut
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Broskvový džem s levandulí
Andrea P.
Sdílet tento recept