
Babiččina ořechová bábovka

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 50-60 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 200 g moučkového cukru
- 4 ks vejce
- 120 ml mléka vlažného
- 60 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 ks prášku do pečiva
- 1/2 ks vanilkového cukru
- 100 g vlašských ořechů mletých
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejprve vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Přilijeme vlažné mléko, olej a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy a vyšleháme. Na závěr zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččina ořechová bábovka
Andrea P.
Ostantní recepty na bábovky.
Sdílet tento recept